Det å gjer noko kun for å gleda andre

 

i mitt eget liv har eg opplevd mykje likt denne fiktive historia  .. mange gånger måtte eg bruka lang tid på å få med meg vener på ting. Når eg var lita ville eg ha folk med på nye ting, nye leker og ballspel eg hadde lært andre stader.  Dei andre ungane sa ofte » Nei, det gidde eg ikkje», » det er kjedeligt», » me likar det ikkje .. » det er teit»

Det viste seg at folk stort sett likte det, men eg brukte så lang tid på å masa nokon gånger, at me bare fekk halda på ei lita stund før det blei leggetid..  så det blei dumt.

Dei andre gångene me fekk holda på lenge.. kanskje heile dagen både med mine forslag og deira, hadde med det storveis . . me hadde kanskje med oss nista og filmkamera nokre gånger ..  Alle koste seg sjølv dei som ikkje trudde dei ville det.

 

 

Karoline tenkar at hu tar sjansen på å bli med på Bowling til slutt. . men, hu er redd for å ikkje ha det så gildt der så hu kunne hatt det med dei «kule» venninnene sine på fest. Hu er redd for å kjeda seg …

 

     

 

 

Det skjer også nå voksent liv. Tenk deg om .. kor mange gånger har du ikkje lyst til å finna på unnskyldningar for sleppa noko du trur du ikkje vil lika? Kor mange gånger har blitt med alikavel og kanskje likt deg godt..?

Det er svært viktig å tenka på ..  Du kan henda at du får ein storveis dag sjølv om du ikkje trur det på førehand.  Ofte er den styrste gleda i seg sjølv å gleda andre.

Når du får glede i kroppen gjennom andre som er lykkelige på grunn av dine handlingar, er det den beste kjennsla du nokon gång kan få!

 

Det er svært viktig å gjer ting for å gleda andre det kan var alt frå små ting til større for eksempel:

  • Å gi nokon ein gåve berre fordi
  • Bli med på kino, bowling etc.
  • Senda ein fin melding som vits eller dikt.
  • Gi eit komplement !
  • inviter på kaffi, middag, på fest eller ut på byen.
  • kommenter bilder eller gi ein liker. Fordi det gledes !

Ikkje berre gi oppmerksemd til dine aller næraste, gi til nokon du ikkje kjenner så godt.

Det er me litt for redde til trur eg.

Det er tross alt dei som ikkje har nokon, som treng det mest!  Kva kan henda om du sendar ein vits eller gir eit kompliment til ein du ikkje kjenner? Det kan jo henda at du gjer dei glade .. !

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.